ПРИЗНАЧЕННЯ: Знижений імунітет, гормональний дисбаланс, відновлення після стресу й тривалих фізичних навантажень, попередження виникнення остеопорозу, кардіопідтримка. Підготовка до вагітності. Дітям з 6 років, дорослим, людям похилого віку, особам, які проживають у регіонах із поганою екологією. Джерело білка, фолієвої кислоти, фітоестрогенів, антиоксидантів, клітковини.
ДІЯ:
Поєднання пророщених зерен маша, нуту, сочевиці та сої забезпечує щоденне повноцінне харчування з підвищеним вмістом білка.
Найкраще джерело легкозасвоюваного рослинного білка та вітамінів групи В, вітаміну С, каротину, майже всіх макро- й мікроелементів. Антиоксидантні властивості бобових підтримують активність імунної системи, підвищують опірність організму до інфекцій, уповільнюють процеси старіння. Фолієва кислота знижує рівень гомоцистеїну, що попереджає розвиток захворювань серця та судин. Фітоестрогени бобових запобігають розвитку патологічних проявів клімаксу в жінок і підвищують лібідо. Холін впливає на обмін речовин, роботу головного мозку, покращує пам’ять, увагу, мислення завдяки відновленню клітин мозку та нервових тканин.
Як дієтичне харчування бобові рекомендуються для щоденного споживання та як профілактика грипу й вірусних застудних захворювань, порушень гормонального фону, остеопорозу, безсоння, дерматитів різного походження.
Бобові підходять веганам і сироїдам, спортсменам, як джерело білка, полісахаридів, вітамінів, мінералів, ферментів, фітогормонів і біологічно активних речовин.
ПРОТИПОКАЗАННЯ : Індивідуальне несприйняття компонентів. Не перевищувати рекомендовану добову дозу.
- Унікальна технологія.
- Користь 4-х пророщених зерен бобових.
- Високий вміст рослинного білка.
- Джерело фолієвої кислоти й фітоестрогенів.
- Високий вміст натуральних вітамінів групи В, вітаміну С.
- Низький глікемічний індекс.
Рекомендовано вживати як джерело біологічно активних речовин, вітамінів, амінокислот, мікроелементів і природних антиоксидантів. Сприяє підвищенню захисних сил організму, імунітету в період сезонних застудних захворювань. Має загальнозміцнювальні властивості.
Вживати дорослим— по 1 столовій ложці;
дітям від 6 років— по одній чайній ложці раз на день, додаючи до соку, кефіру, йогурту, каші тощо.
Курс вживання— 1 місяць, за потребою курс мложна повторити або вживати на постійній основі.
Пророщені зерна нуту, маша, сої, сочевиці.
Харчова (поживна) цінність / 100 г: білки – 26,1 г; жири – 6,2 г; вуглеводи – 40,0 г.
Енергетична цінність (калорійність) 100 г: 320 ккал / 1341 кДж
У процесі проростання бобових утворюються у великій кількості розчинні компоненти необхідних людині поживних речовин, що легко перетравлюються і засвоюються. Бобові є концентрованим і водночас природним джерелом вітамінів, мінеральних речовин, ферментів та амінокислот, які легко засвоюються людським організмом. Крім того, вони мають властивість біогенності, тобто бобові залишаються «живими» і можуть віддавати нашому організму свою енергію. Бобові незамінні як джерело ферментів, що направляють, регулюють, прискорюють біологічні процеси і виконують важливу функцію в обміні речовин. У процесі проростання утворюються травні ферменти, що розщеплюють складні речовини, які містяться в пророщених зернах бобових, на більш прості. У результаті вживання проростків у їжу навантаження на систему травлення людського організму зменшується майже на 90 %, тому що людина отримує, з одного боку, вже розщеплені, прості речовини, з іншого — додаткову ферментну систему, яка забезпечує легке засвоєння. Пророщені зерна бобових містять багато клітковини, що стимулює перистальтику кишечника. Вбираючи воду, клітковина забезпечує пластичність вмісту кишечника і не травмує його стінки. Крім цього, клітковина здатна пов'язувати й виводити з організму токсини, метаболіти, радіонукліди та важкі метали. Ще одна важлива функція клітковини полягає в тому, що вона є субстратом для природної мікрофлори кишечника. Розмножуючись на її поверхні, мікроорганізми збільшують свою кількість, і загальний об’єм мікробіому досягає 3-5 кг. Цей додатковий віртуальний орган витісняє патогенні, гнильні мікроби і є додатковим джерелом вітамінів, незамінних та нуклеїнових кислот. Відсутність дисбактеріозу — гарантія високого імунітету й функціонального здоров'я людини.
Пророщенні зерна сочевиці — відмінне джерело білка, вуглеводів, клітковини. Містять калій, кальцій, магній, залізо, цинк, селен, бор, фтор, кремній, сірку, марганець, мідь, молібден. При проростанні в насінні значно зростає вміст вітамінів В1, В3, В5, В6, біотину, фолієвої кислоти. Кількість вітаміну С збільшується при проростанні в середньому в 22 рази. Це робить проростки сочевиці продуктом, незамінним для профілактики грипу й застудних захворювань в осінньо-зимовий період. Сприяють кровотворенню, підвищують рівень гемоглобіну.
Пророщені зерна нуту містять у складі до 30 % білка й до 7 % жиру на 100 г продукту, вуглеводи, лецитин. Багаті клітковиною (до 22 %). Відрізняються від насіння інших культур дуже низькою калорійністю – лише 120 ккал / 100 г. Містять вітаміни В1, В3, В5, біотин, В6, фолієву кислоту, із цінних мікроелементів – бор, кремній, марганець, залізо. Кількість вітаміну С збільшується при проростанні у 15 разів. Сумарний вміст антиоксидантів у процесі проростання насіння цієї рослини збільшується у 5,9 разів. Пророщені зерна нуту корисні в осінньо-зимовий період для профілактики грипу та застудних захворювань, а також при проблемах із зайвою вагою.
Пророщені зерна маша містять у складі до 24-28 % білка, 46-50 % крохмалю та 2-4 % жиру на 100 г продукту. Кількість вітаміну С збільшується у 6 разів. Сумарний вміст антиоксидантів у процесі проростання насіння цієї рослини збільшується у 5,1 разів і становить більше 500 мг на 100 г. Пророщені зерна маша доцільно використовувати восени та взимку для профілактики грипу і застудних захворювань, а також рекомендуються для профілактики цукрового діабету й атеросклерозу. Нормалізують обмін речовин, мають протимікробні властивості, сприяють підвищенню рівня гемоглобіну в крові, отже, підвищують працездатність і активність.
Пророщені зерна сої містять у складі до 40 % білка, вітаміни групи В, вітамін С та каротин. Вони містять клітковину, незамінні амінокислоти і велику кількість макро- й мікроелементи. Фітоестрогени бобових запобігають розвитку патологічних проявів клімаксу у жінок та підвищують лібідо. Лецитин захищає від утворення каменів у жовчних протоках і бляшок холестерину, нормалізує обмін речовин, роботу головного мозку, покращує пам'ять, увагу, мислення, і все це завдяки холіну, який допомагає відновити клітини мозку і нервових тканин. Є надійною профілактикою онкологічних і серцево-судинних захворювань, хвороб печінки та підшлункової залози.