ПРИЗНАЧЕННЯ: Йододефіцит. Відновлення роботи щитоподібної залози, антиоксидантний захист, покращення когнітивних функцій, попередження запальних процесів опорно-рухового апарату та сечовидільної системи. Відновлення після оперативного втручання, при переломах кісток, ушкодженнях м’яких тканин.
ДІЯ:
Унікальний продукт для омолодження та оздоровлення. У кожній порції міститься добова норма йоду.
Завдяки властивостям водоростей містить велику кількість біологічно активних речовин, які надають антиоксидантний захист щитоподібній залозі, підтримують психоемоційний стан, стримують розвиток вірусних інфекцій, знімають больові спазми й запалення, підтримують активність кори головного мозку, поліпшують пам’ять, підвищують пружність шкіри, допомагають відновити природний блиск волосся та міцність нігтьової пластини.
Завдяки фактору росту CGF, цинку, нуклеїновим кислотам і омега-3 й -6, сприяє швидкому відновленню пошкоджених тканин та відновленню потенції. Зелена формула омолоджує клітини всього організму, захищає їх від небажаних мутацій та передчасного старіння, адже містить цілий набір потужних антиоксидантів.
Підвищує противірусну й антибактеріальну активність імунної системи, надає потужний протизапальний ефект на захворювання опорно-рухового апарату та сечовидільної системи.
Джерело корисних речовин: вітамінів A, B, C, D, E, K, PP, астаксантину, фолієвої кислоти, понад 40 макро- й мікроелементів, селену та альгінатів (ентеросорбентів), білка, ферментів, органічного йоду, хлорофілу, стерину, омега-3.
ПРОТИПОКАЗАННЯ : Вагітність і період лактації, вік до 12 років, індивідуальне несприйняття компонентів.
6 морських водоростей, 4 пророщених злаки.
- Джерело органічного йоду та селен.
- Джерело найпотужнішого антиоксиданту астаксантину.
- Добова норма йоду.
- Джерело цинку, омега-3 й -6.
- Низький глікемічний індекс.
Рекомендовано вживати як джерело біологічно активних речовин, зокрема амінокислот, мікроелементів, полісахаридів та органічного йоду. Сприяє поліпшенню обмінних процесів і покращенню функції щитоподібної залози.
Вживати дорослим і дітям старше 12 роківпо одній столовій ложці 1 на день, додаючи до соку, кефіру, йогурту, каші тощо.
Курс вживання- 1 місяць.
Пророщені зерна пшениці, вівса, ячменю, кукурудзи, ламінарія (бура водорість), спіруліна (синьо-зелена водорість), хондрус кучерявий (червона водорість), хлорела (зелена водорість), фукус пухирчастий (бура водорість), люцерна, гематококкус плувіаліс (зелена водорість).
Енергетична цінність: в 100 г продукту 271 ккал \ 1139 кДж
Харчова цінність в 100 г продукту:
Білки – 16,0 г, жири – 2,2 г, вуглеводи 42,25 г
Зелена формула відновлює запас йоду та нормалізує функції щитоподібної залози. Кожна порція (10 г) містить добову норму органічного йоду в доступній для засвоєння формі. Різноманіття біологічно активних компонентів підсилює імунний захист, регулює процеси травлення, підтримує корисну мікрофлору кишечника, уповільнює процеси старіння, знижує вагу та покращує обмін речовин. Відзначається відновлення й підвищення лібідо як у чоловіків, так і у жінок, покращується психоемоційний та енергетичний стан. Гарний настрій, бадьорість духу, ідеальний колір обличчя, блискуче і густе волосся, міцні нігті – все це можливо за регулярного вживання суперфуду «Зелена формула».
Ламінарія — відмінне джерело йоду, калію, магнію, заліза та кальцію. Містить складний довголанцюговий полісахарид фукоїдан, який відповідає за кілька потенційних ефектів ламінарії, зокрема антиоксидантний, протизапальний та протираковий. Високий вміст йоду в ламінарії посилює вироблення гормонів щитоподібної залози Т3, Т4 та ТТГ (профілактика розвитку зобу). Фукоїдан з ламінарії сприяє апоптозу ракових клітин і зупиняє зростання злоякісних новоутворень, а мінерал ванадій допомагає знизити високий рівень цукру в крові (для людей з діабетом 1 та 2 типу). Ламінарія містить повний набір макро- та мікроелементів, таких як фосфор, натрій, залізо, магній, усі вітаміни групи B, а також велику кількість вітамінів E, A, C і D. Містить природні ентеросорбенти альгінати, призначені для позбавлення організму від токсинів, іонів, радіонуклідів та хвороботворних бактерій, стерини, які перешкоджають накопиченню надлишкового холестерину та розріджують кров, зменшуючи тромбоутворення судин, органічно пов'язану форму йоду, що підтримує його баланс в організмі, а також харчові волокна пектини, що допомагають налагоджувати роботу травної системи та шлунково-кишкового тракту. Ламінарія — низькокалорійний, дієтичний продукт, у 100 г її міститься всього 5,4 ккал. Вона сприяє схудненню, заповнюючи шлунок і викликаючи відчуття ситості. Крім того, вона поглинає рідини та заповнює кишечник, розщеплює жирові клітини. Все це дає можливість успішно використовувати її для зниження зайвої ваги і в боротьбі з целюлітом.
Спіруліна на 60 % складається з білка, а це вдвічі більше, ніж у м'ясі. Це саме той білок, який містить усі 8 незамінних амінокислот, які отримує людина з їжею. За кількістю білка продукт перевершує навіть квасолю, горох, нут, боби та сочевицю. У спіруліні є жирні кислоти, важливі для організму. Наприклад, омега-6 допомагає роботі репродуктивної системи та знижує почуття болю та запалення. Крім цього, продукт містить багато інших цінних речовин: 20 амінокислот, фітонутрієнти, мідь, залізо, марганець, калій і вітаміни групи В. Хлорофіл, що міститься в ній, активує роботу імунної системи і насичує киснем організм. Також хлорофіл є відмінним джерелом харчування для кишкового мікробіому, тому є дієвою профілактикою дисбактеріозу та основних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту (стоматитів, гінгівітів, езофагітів, гастритів, панкреатитів, колітів). Зміцнює імунну систему, збільшуючи в організмі вироблення цитокінів - білкових молекул, які беруть активну участь у боротьбі з вірусами та бактеріями. Зменшує ріст пухлин і протидіє вільним радикалам. Допомагає легше переносити алергію: навіть 2 г продукту на день значно зменшують такі симптоми, як чхання, закладеність і свербіж. Підвищує витривалість та ефективність тренувань. Сприяє зростанню здорової мікрофлори у кишечнику.
Хлорела відома як веганське джерело заліза. Через високий вміст хлорофілу вона має типовий насичений смарагдово-зелений колір. Це відмінне джерело клітковини, жирів, хлорофілу, білка, вуглеводів, вітамінів і мінералів. Хлорела використовується для профілактики раку, мінімізації побічних ефектів променевої терапії, покращення реакції на вакцину проти грипу, стимуляції імунної системи, запобігання застуді, збільшення кількості лейкоцитів та уповільнення процесу старіння. Приховує поживне багатство, адже складається з амінокислот, протеїну, хлорофілу, вітамінів, мінералів, клітковини та унікального фактору росту, відомого як фітонутрієнт (CGF). Дослідники виявили, що CGF виробляється під час інтенсивного фотосинтезу, який дозволяє хлорелі так швидко зростати. CGF сприяє більш швидкому зростанню без небажаних побічних ефектів і покращує функції РНК і ДНК, відповідальних за вироблення білків, ферментів та енергії на клітинному рівні, стимулюючи відновлення тканин і захищаючи клітини від певних токсичних речовин. Достатня кількість продуктів, багатих на ДНК і РНК, допомагає захистити наші власні клітинні нуклеїнові кислоти. За регулярного використання CGF допомагає відновити пошкоджений генетичний матеріал у клітинах людини, захищаючи здоров'я та уповільнюючи процеси старіння. Хлорела ефективна при цукровому діабеті: по-перше, вона містить компонент хлорелан, який стимулює вироблення інсуліну, а по-друге, зміцнює імунітет у хворих на цукровий діабет 1 типу (особливо у дітей). Крім того, регулювати цукор у крові допомагає гамма-ліноленова омега-6 жирна кислота, яка є досить рідкісною. Через те, що при цукровому діабеті виникає проблема засвоєння корисних вітамінів і мінералів з їжі, з'являється необхідність отримувати ці елементи додатково, щоб запобігти різним ускладненням. Також хлорела містить ідеальне співвідношення таких важливих для організму вітамінів, як А та Е, а також комплекс вітамінів групи В, нестача яких згубно впливає на нервову систему. Хлорела знижує рівні сполук діоксинів, відомих руйнівників гормонів у грудному молоці. Хлорела добре видаляє жиророзчинні токсини та важкі метали.
Хондрус кучерявий вважається одним із найкорисніших для здоров'я водоростей, адже містить приблизно 92 мінерали, вітаміни А, С, Е, К, В2, В6, кальцій, магній, цинк, залізо, калій, хром, омега-3 та -6, велику кількість амінокислот, а також карагенани (групу подібних сульфатованих полісахаридів). Антиоксидантна активність карагенану — одна з найпоширеніших причин його використання як харчову добавку. Червона водорість допомагає перетравлювати їжу, підвищує рівень енергії, підтримує здоров'я щитоподібної залози та зміцнює імунну систему.
Дуже важливо знати, що морський мох підвищує стійкість кишечника до розмноження й розвитку в ньому S. Enteritidis — бактерії, що викликає розвиток сальмонельозу у людини. Високий рівень «поганого» холестерину може спричинити атеросклероз, що збільшує ймовірність серцевих нападів або інсультів. Дослідження впливу карагенану на холестерин показало, що дієта, яка регулярно містить карагенан, може призвести до зниження рівня холестерину та ліпідів у крові порівняно з нормальними харчовими волокнами. Результати дослідження 2015 року демонструють низку пребіотичних ефектів, пов'язаних зі споживанням карагенану. Отже, карагенан може позитивно впливати на розвиток корисних мікробних сполук у травному тракті. Це може покращити здоров'я кишечника та поліпшити імунну відповідь.
Фукус містить повний набір мікро- і макроелементів (понад 40), зокрема йод, залізо, кальцій, калій, кремній, магній, селен, сірку, цинк, фосфор, бор, барій та ін., амінокислоти, вітаміни (А, В1, В2 , В3, В12, С, D3, E, K, F, H, РР, С), набір органічних кислот (альгінову, фолієву, пантотенову та ін.), клітковину, полісахариди (альгінати, ламінаран, фукоїдан), поліфеноли. У лікарській сировині міститься 0,9 % органічно пов'язаного йоду й багато слизу (басарину). У золі виявлені хлористе й фосфорнокисле вапно, солі натрію (йодистий та бромистий натрій). Фукус пухирчастий містить найбільшу кількість фукоїдану, який є потужним регулятором гормонального обміну. Він забезпечує антитромботичну (профілактика атеросклерозу), протипухлинну, противірусну та протизапальну дію на організм людини. Кількісні дослідження показали, що сухий екстракт фукусу дуже корисний для поліпшення травлення і контролю симптомів розладу травлення, таких як закреп і діарея. Водорість містить достатню кількість йоду, що дає змогу вирішувати проблему з йододефіцитом і покращувати роботу щитоподібної залози.
Дослідження показують, що додавання фукусу в їжу може бути корисним для профілактики ожиріння. Рекомендується як ефективний засіб для зміцнення імунної системи, виведення радіонуклідів і важких металів, а також для відновлення обмінних процесів і в комплексних програмах схуднення.
Гематококкус плувіаліс є одним із найкращих джерел природного астаксантину (містить 3,8 % у сухій речовині), який вважається найкращим і найпотужнішим із відомих світові речовин-антиоксидантів. Астаксантин показує більш високу активність, ніж інші антиоксиданти, тому що завдяки своїй хімічній структурі він пов'язує внутрішню та зовнішню клітинні мембрани. Астаксантин у 550 разів сильніший, ніж вітамін Е, у 6000 разів сильніший, ніж вітамін С. Крім того, він у 10 разів ефективніший, ніж зеаксантин, лютеїн, кантаксантин і бета-каротин.
Астаксантин — це каротиноїд, аналогічний бета-каротину чи лютеїну, але в нього унікальна хімічна структура, яка й надає йому неповторних властивостей. Інші молекули, що мають антиоксидантну активність, втрачають свої корисні властивості після того, як вони знешкодили вільні радикали – передали їм неспарені електрони. В астаксантину є так багато вільних електронів, що після передавання їх радикальним молекулам він продовжує залишатися активним і далі нейтралізує «ворога». Тривалість роботи астаксантину значно перевищує цей показник в інших антиоксидантних молекул. Молекула астаксантину має дві гідрофільні головки, з'єднані гідрофобною частиною, тому вона пронизує мембрану клітини та працює фактично скрізь. Зазвичай антиоксиданти нейтралізують одну молекулу вільного радикалу за одиницю часу, проте астаксантин діє інакше. Він утворює навколо себе електронну хмару, яка затягує всередину молекули вільних радикалів. Це дає можливість одночасно знешкоджувати до 19 небезпечних радикальних молекул. На відміну від інших відомих антиоксидантів, астаксантин вільно проходить через гематоенцефалічний та гематоретинальний бар'єри і активно знешкоджує вільні радикали, які атакують і руйнують нервові клітини головного й спинного мозку, руйнують білкові оболонки нервових волокон, по яких відбувається безперервне передавання нервових імпульсів для забезпечення нормального функціонування всіх органів і систем організму людини. У разі виникнення хвороби Альцгеймера регулярне вживання астаксантину знижує кількість бета-амілоїду, що блокує доставку кисню до тканин мозку. Астаксантин запобігає пошкодженню більшості тканин і структур очей і може бути корисним для запобігання вікових проблем очей, таких як ретинопатія, глаукома та невропатія. Він значно уповільнює викликане УФ-випромінюванням старіння шкіри: сприяє утворенню колагену та захищає фібробласти шкіри від можливого руйнування.
Люцерна містить вітаміни у великій кількості, особливо групи В, хлорофіл, вітаміни С, Е, К, Н, В1, В2, В12, В3, D, бета-каротин, зеаксантин, віолаксантин, флавоксантин і куместрол. Люцерна — природний сечогінний та проносний засіб. Вона допомагає вивести з організму зайву рідину та покращує травлення. Саме затримка рідини в організмі виконує ключову функцію в розвитку таких хвороб, як ревматизм, подагра, артроз, цукровий діабет, целюліт і набряки.